Douglas


Ringträning!

Idag har Bella och jag varit på ringträning i Forshaga!
Det gick så himla bra! Bella stod jättefint bland de andra hundarna och hon var jättesnäll mot domaren, hon sa att jag fick in en väldigt bra rytm med Bella när vi sprang, och det såg toppen ut när jag ställde upp henne.
Nu vet jag lite mera inför utställningen 6/8! Känns jätteskönt! Det blir att åka och träna lite igen nästa Onsdag.

 

 

 

 

 

 


Läs mina tips!

Lite tips från mig om du har en jobbig unghund!

Se till att sysselsätta vovven!
På promenaderna så behöver man inte bara gå. Hitta någon pinne efter vägen att leka och trixa med, man behöver inte alltid ha en leksak med sig som inte får plats i fickan. Gör pinnen till en intressant sak som du plockar fram och förvandlar till världens roligaste grej.

Låt hunden få fokusera. Jag brukar säga åt Bella att stanna, och kasta iväg pinnen. Hon får inte jaga efter den förrän jag sagt varsågod! Då får hon anstränga sig och fokusera i all iver!
Man ska bara komma ihåg att hålla pinnen rolig och speciell, göm undan den i din ficka lite då och då. Visa att du äger den och att den är värdefull.

Jag brukar också köra kommandot ligg på på ovanliga platser, som på gatan när det åker förbi bilar och andra störningsmoment. Jag vill att min hund ska skunna ligga ner och vara avlappnad överallt! 
Ibland brukar vi bara stå still och träna passivitet, när jag sätter mig ner så ska Bella vara med mig. Pinnen är väldigt bra att hålla kontakten med, när det kommer en tex en cykel som hunden intresserar sig av, använd pinnen och visa att det är mycket roligare att leka med sin matte/husse!

Gör alla övningar som du kan komma på med din hund när ni går på promenaden så lär den sig att lyssna på dig i en annan miljö än hemma. Det är härligt när man har den kontakten med hunden när man är ute, så slipper man att snöa in på att hunden drar i kopplet hela promenaden.
Bella är i dra-i-kopplet-åldern nu, Blodhund är rasen som inte direkt är någon gå-fint-i-kopplet-hund heller, eftersom spår är det rasen är avlad för. Men min tidigare blodhund hane Alfonso gick faktiskt väldigt fint när han blev äldre, men ibland kunde han förstås inte stå emot att sätta ner näsan och dra iväg. Det är bara att ha extremt mycket tålamod och fortsätta att berömma när kopplet är slagt hunden och råkar gå brevid dig i några sekunder. Det blir bara bättre, under en lång process.

Möt så många hundar du kan också! Kommer det ett hundmöte, tveka inte! Fly inte! Utfall är ett vanligt problem bland hundägare, därför ska du träna stenhårt på det. Ser du en fastkopplad hund utanför affären, ställ dig i närheten och träna bara att kunna vara bland andra hundar. Se till att din hund inte fokuserar på den andra hunden, gör lite vacker tass eller ligg. Det har funkat för mig!

Hunden kommer ju i sin spökålder då det kan backa lite med situationer som tidigare har gått så bra. Men det behöver man inte oroa sig för, då man kan bara ta det lite lugnare med vovven då tills man märker att den har bättre dagar. Passivitet i stan är ett bra exempel, ta en glass och njut på en bänk med vovven, bara va! Det brukar jag göra!

Hoppas ni kommer till användning av något av det som Bella och jag brukar göra!

Skendräktig

Bella är lite skendräktig, då misstänkte vi att fodret (Active) som vi fick köpa tillfälligt, bidrog till det.
Jag googlade och läste tillslut på en sida att sådant foder tydligen kan bidra till skendräktighet, nu har Bella börjat äta sitt vanliga favoritfoder (Doggy) igen men äter fortfarande inte sådär jättebra. Hoppas det blir bättre för vi ska ju på utställning om ett par veckor!
Skendräktighter kan även bero på att hunden är uttråkad, men det kan ju inte Bella vara ialla fall, så mycket som vi håller på.

Vi köpte en liten leksaks pipande kalkon för typ 20 kr på djuraffären, den älskar hon! Jag brukar springa långt ut i skogen och gömma den så får hon leta efter den. Huuur duktig som helst är hon, jag tycker det är så coolt att hon följer spåret så bra! I början gömde jag den ganska lätt för jag trodde inte att hon var så duktig redan. Jättesnabbt har hon lärt sig! Brukar även lägga köttbullespår på hela gården, då ser man att hon jobbar och använder nosen!
Och ibland lurar jag ut mina småbröder i skogen som hon letar upp. När vi spårar använder vi en 15 m lina som egentligen är till för hästar, skillnaden är att den är väldigt bra och stark och mycket bekväm att hålla i, den är otroligt bra till blodhund kan jag säga!

Jag läste hur man kunde göra så att skendräktigheten blir mildare, eller försvinner. Man kan minska på maten ca 20% om du har fett foder, lek mycket med hunden, spåra och promenera extra mycket så får tiken annat att tänka på.
Lägg också undan alla "valpar", alltså alla godsedjur och sådant som hon behandlar som sin valp. Idag kom jag på Bella med mitt gamla godsedjur sen jag var liten, som hon låg och putsade i baken. Under bordet i storrummet hittade jag henne. Gud vad jag skrattade.

Jag försöker hålla igång och vara aktiv med Bella och jag tycker hon verkar bli bättre av det! Hoppas pupperna krymper snart.

Svamp under tassar

Jag upptäckte att Bella är lite röd mellan trampdynorna och hon kan ibland slicka sig ganska intensivt på tassarna. Antagligen så kliar det. Provade att gnugga med såpa mellan trampdynan och tvätta noggrant, har hört att grönsåpa är bra för tassarna men om det kan ta bort svamp så bra vet jag inte riktigt.

Så nu ska jag prova något som heter Atamon som vi köpte på ICA igår. Ett konserveringsmedel som dödar svamp! Bra att använda till hundar läste jag.

2 dl vatten
1 msk Atamon

Sätt hundens tass i lösningen i några minuter och torka torrt utan att skölja av det! Var jättenoga med att få tassen torr!
Gör detta varje dag i en vecka så ska svampen förvinna.



Bella, mycket nöjd med sitt nya ben!

Där var hon sysselsatt ett tag kan jag säga er!

 

Ett bra tips!

Om du skulle köpa ett ben och hunden inte direkt är intresserad av det, tryck in lite köttbulle eller något överdrivet smarrigt i de små springorna på benet! Eller kladda med lite leverpastej. Funkar skit bra det! Då jobbar hunden för att komma åt de goda!

 


Varm dag!

Smart som hon är så har hon kommit på att det är kyligt under altanen, så dit kryper hon under vid soliga varma dagar!




Bella


En av mina tårtor

Fann en bild på tårtan jag bakade till min lillebror när han fyllde sju, tyckte den blev så fin! Det är ju en blodhund på! Han fick sin önsketårta. Fyllning med dumlefluff och grädde & hallon! As god!

 

 


RSS 2.0